Estrena de “Nous horitzons”

Estrena de “Nous horitzons”

El passat 23 de maig de 2021 el Clarinetista Lluís Casanova, juntament amb el percussionista Jaume Yelo i la cobla Montgrins, tots ells sota la direcció de Jordi Molina, van estrenar "Nous horitzons" - fantasia per a clarinet, cobla i percussió. L'obra havia resultat finalista en el quart "premi composició de música per a cobla Masquefa i Montgrins 2020". A causa de la pandèmia produïda per el COVID-19 el concert d'estrena i entrega de premis s'ha demorat fins aquest 2021. El concert va tenir lloc al pati de la fàbrica Rogelio Rojo de…

Surt a la venda el CD 11+1

Ja es troba a la venda el CD 11+1 "Les ombres d'ahir són la llum del present", que inclou 11 sardanes d'Esteve Palet Ribas (pare) i una d'Esteve Palet Mir (fill) interpretades per la cobla "Principal de la Bisbal" sota la direcció de Francesc Cassú. El podeu adquirir per 15€a l'Ateneu Bar de Banyoles i a qualsevol actuació de la Principal. Per cert, moltes gràcies Albert Maroto per unes fotos genials!

Premis “Villa de Madrid 2007″

El 2007 Esteve Palet Mir obté el premi més important fins al moment en la seva carrera compositiva. La seva obra per a orquestra sinfónica “Eclipsi” és reconeguda amb el premi “Joaquín Rodrigo” inclós en els premis "Villa de Madrid 2007”. Va rebre el guardó de mans d’Alberto Ruiz Gallardón (alcalde de Madrid) i Alicia Moreno (regidora de l’Àrea de Govern de les Arts). Alguns dels premiats en aquella edició foren entre d'altres: Francisco Arturo Bort (composició per a banda sinfónica), Tamara Rojo (interpretació de dança) o Teresa Nieto (coreografia de dança).
“Variacions elegíaques” d’Esteve Palet

“Variacions elegíaques” d’Esteve Palet

Dins el marc de la “Setmana de l’Ateneu 2014” va tenir lloc a l’Ateneu de Banyoles una activitat dedicada a fer arribar a les noves generacions, la figura del músic i compositor Manel Saderra i Puigferrer. Per concloure aquesta activitat dos joves músics de l’escola la Natàlia Menció i l’Arnau Gran (piano a 4 mans) van estrenar les “Variacions elegíaques” d’Esteve Palet. L’obra consta de sis variacions sobre un tema extret de la sardana “Una rosella” del mestre Puigferrer.
Recull de duets “Diàlegs”

Recull de duets “Diàlegs”

Cànon directe, per moviment contrari, retrogada, de la tortuga que persegueix a la llebre i de la llebre que persegueix a la tortuga, cànon “del tiet”… tots aquests i molts més, així com peces d’estil lliure, es troben en el recull de duets “Diàlegs” recent composició d’Esteve Palet. Una obra polivalent ja que es pot interpretar amb pràcticament tots els instruments, sencillament es necessiten dues veus. A més n’hi ha per tots els nivells. Algun voluntari??
11+1 “Les ombres d’ahir són la llum del present”

11+1 “Les ombres d’ahir són la llum del present”

El passat mes de març, la família Palet es va tancar a l’estudi 44.1 de Vilablareix amb la cobla “Principal de la Bisbal” per tal d’enregistrar un disc de sardanes. El CD titulat “11+1, Les ombres d’ahir són la llum del present” inclourà onze sardanes d’Esteve Palet Ribas (pare) i una d’Esteve Palet Mir (fill). Actualment estem treballant en les feines de postproducció i esperem que ben aviat podem anunciar la seva sortida al mercat.